Wekelijkse peilingen Maurice de Hond – voor mij dagelijkse kost

 

Hoe het er zo ingesleten is weet ik eigenlijk niet, maar er gaat geen week voorbij dat ik ze niet bekijk: de wekelijkse peilingen Maurice de hond. Het begon allemaal rond de opkomst van Pim Fortuijn; niet dat ik nu perse een erg grote fan van hem was of dat ik het eens was met al zijn standpunten, maar deze periode in onze geschiedenis heeft wel mijn interesse in de politiek aangewakkerd. Ik begon de peilingen te bekijken en dit werd een dagelijkse routine. De shift in steun voor de partijen geven mij extra inzichten bij het nieuws dat ik ook dagelijks tot me neem. De wekelijkse peilingen Maurice de Hond zijn op deze manier onderdeel geworden van mijn vaste ritueel op de zondagochtend: ik lees op mijn gemak de krant terwijl ik een kop verse koffie drink en online de huidige tussenstand in de politiek bekijk. Als dit allemaal achter de rug is heb ik pas het idee dat ik klaar ben om de dag te beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *