Politiek jongeren: steeds actiever

Politiek jongeren: het is een combinatie die steeds vanzelfsprekender is. Vond de generatie voor ons politiek nog echt een aangelegenheid voor oude grijze mannen, tegenwoordig gaan jongeren steeds vroeger bij een politieke partij. Kijk maar eens naar de leeftijd van de lijsttrekkers van de verschillende politiek partijen als je het vergelijkt met 30 jaar geleden. Neem bijvoorbeeld Jesse van Klaveren, de lijsttrekker van Groenlinks. Zo een jonge lijsttrekker was dertig jaar geleden geen optie geweest. Het devies toen was ervaring, tegenwoordig gaat het juist om frisheid en durf. Politiek jongeren: de nieuwe generatie beseft zich steeds meer dat zij de generatie zijn die het verschil moet gaan maken. De generaties voor ons hebben de klimaatverandering ingezet en wij moeten deze nu een halt toe roepen. Ik vind het een enorm positieve omslag. kloof burger en politiek? Deze wordt steeds minder. Ik wil dan ook tegen alle jongeren zeggen: wordt actief, ga bij een politieke partij of richt er zelf een op. Probeer het verschil te maken!